Lichtbrief

(On)rust

Een gevoel van onrust of gejaagdheid?

Waarschijnlijk blijf je nog wat in de lage trilling hangen.

De nieuwe en hogere trilling voelt voor ons gevoeligen dichtbij, als een herinnering aan onze basis. Maar we verwarren dit gevoel met dat we nog niet terug gaan naar onze basis; we willen nog een tijd op aarde blijven. We mogen hier onze tijd gewoon doorbrengen én we mogen ons mee laten voeren op dit lichtere gevoel. Ondanks dat dit voelt dat je veel moet loslaten van wat je dacht dat juist is. Laat los en een nieuwe weg toont zich.

Concreet; probeer nog meer op je diepe gevoel, je innerlijke weten te varen. Laat je verstand en levenswijsheid een klein stapje terug doen. Deze twee kunnen in balans komen, het is geen estafette. Luister naar je instinct. Kies voor de witgouden weg.

Het is geen grote stap. Toch zal door los te laten een grote onrust in ons afnemen. Kom in balans!

Ook het gevoel van te kort schieten, het schuldgevoel bijna dat we niet ALLES uit het leven halen. We mogen vaker tijd op aarde besteden om het leven van verschillende kanten te ervaren. Het hoeft niet allemaal in één keer nu. We mogen ook nog een beetje genieten; hardop lachen zelfs graag!

De sociale verwachtingen kunnen loslaten waar het kan, maar vooral de verwachtingen van jezelf. Leg jezelf niet te veel op; je mág!

Kom tot rust.

Claudy

 


Team

Iedereen is een teamspeler. Of het nu over sport gaat, je werk, je huishouden, zelfs als verkeersgebruiker ben je deel van het geheel; dus deel van een team.

Voorwaarde van een team is dat je samen werkt. Je werkt naast elkaar om samen tot een goed eind te komen. Een overwinning van een wedstrijd, een goed eindproduct van je bedrijf, een samenleving waar ieder prettig leeft en zichzelf kan zijn.

Toch heeft niet ieder dezelfde kwaliteiten. En het mooie is; dat hoeft ook niet! Door elkaar aan te vullen ontstaat een geheel. Door elkaar te ondersteunen en samen informatie te delen wordt het team sterker en het eindproduct beter.

Kennis is macht, maar als je alle kennis voor jezelf houdt, kom je niet tot de hoogte die je bereikt als je deze deelt met je team. Als je elke plus en min van jezelf durft te delen, en ieder in de groep dit doet; stijg je samen tot ongekende hoogte! Juist doordat je samen deelt.

Toch is het best eng om je open te stellen. Om inzage te geven in jouw plussen en minnen. Maar wanneer je dit probeert, leert en tot op zekere (veilige) hoogte toepast, zul je ontdekken dat ieder meer in zijn / haar kracht komt te staan. Je deelt een proces, je deelt een succes!

Een feestje vieren is fijner met elkaar dan alleen.

Gun dit jezelf, gun dit je team!

Succes!

Claudy


Doel

Wat is het doel in jouw leven?

Wat is het doel van jouw leven?

Dit blijft een lastige kwestie. Niemand krijgt een handleiding of gebruiksaanwijzing bij zijn / haar geboorte.

De meeste mensen doen hun best om zo goed mogelijk te zijn. Na een verkeerde keuze, is een andere optie voor een volgende keer wellicht handiger. Langzamerhand ga je ontdekken welke keuzes het beste bij jou passen, tot je weer bij een nieuwe uitdaging komt.

Zou dit het doel zijn?

Is het doel misschien dat je groeit als mens? Dat je meer en meer ontdekt wat bij jou past, wie je zelf bent?

In dat geval leer je je leven lang en is er geen tijdsdruk, want wat is je eindpunt? Is er überhaupt een eindpunt? Of blijf je leren, ieder op zijn / haar eigen weg?

Wat er zich ook op jouw weg vertoont (stress, depressie, ….), het is jouw les en dus ook jouw tijdspad. Als je af en toe uitrust is dat prima! Probeer echter na een pauze weer in beweging te komen, hoe hoog sommige drempels of bergen ook lijken te zijn. Vervolg je weg; stapje voor stapje. Als je een obstakel voorbij bent, kun je trots achterom kijken, ben je een ervaring rijker; dus weer wat geleerd! Een volgende berg is dan makkelijker aan te gaan misschien.

En als je dan toch hier bent op aarde, in dit leven: maak het dan een beetje gezellig voor jezelf! Als je kunt genieten van kleine dingen, jezelf toestaat te genieten, wordt het leven ook nog een beetje leuk!

Gun het jezelf om te blijven ontdekken en om plezier te maken!

Dat is een mooi doel toch?!

Je bent het waard!!

Liefs Claudy


Verbinding

Iedereen staat in verbinding.

Je hebt een relatie met veel mensen, maar je bent ook onderdeel. Onderdeel van de mensen, onderdeel van het leven op aarde.

Wanneer je goed voor jezelf zorgt, zorg je indirect ook voor ieder en alles om je heen.  Ben je niet zorgzaam voor je omgeving, doe je ook jezelf tekort.

Zoals jij een fijn of vervelend gevoel oppikt van een ander, zo straal jijzelf ook een bepaalde vibratie uit. Hoe positiever jij in het leven staat, hoe meer jij deze energie ook om de je heen ‘strooit’.

Dus zorg maar goed voor jezelf; wat jij jezelf gunt, krijgt je omgeving ook!

Maak deze positieve keuze voor jezelf, kies ervoor om jezelf te ontwikkelen, blij te zijn met wat je gegeven is. Indirect profiteert ieder om je heen hiervan mee. Hoe fijn is dat!

Succes!

Claudy


Een nieuw begin

Tweeduizend jaar lang veranderde er weinig in het leven van alledag voor ons mensen.

De laatste 150 jaar echter, zijn er veel uitvindingen gedaan waardoor ons leven enorm is veranderd.

Een auto, wasmachine, telefoon en nu zelfs ieder een eigen multitool op zak (telefoon, computer, camera, zaklamp, …). Dankzij al deze veranderingen zijn banen verdwenen  en gekomen (de schilleboer vs webdesigner bijvoorbeeld). We zijn veel meer met ons hoofd bezig, dan met onze handen; heerlijk al deze luxe!

Echter; hoe gaan we hiermee om? Het leven is zo anders geworden! Er zijn zoveel opties en keuzes bij gekomen. Het beroep van je vader of huisvrouw worden is niet meer persé de optie. Dat is fijn, maar geeft ook stress. Wat ga ik doen, wat wil ik doen? Haal ik alles er wel uit wat erin zit?

Een aantal basis zaken kunnen hierbij nog steeds houvast bieden:

  • Je kunt niet meer dan je best doen.
  • Zondagsrust. Eigenlijk is dit zo actueel nu: je kunt op zondag ook boodschappen doen, winkelen en online (thuis)werken. Maar wanneer neem je dan de tijd voor jezelf, je gezin, een boek of wandeling? Wat een wijsheid eigenlijk om één dag per week niets te moeten.
  • Tevreden zijn met wat je hebt. (Lijkt het gras ergens anders niet altijd groener?)
  • Een gezelschapsspel. Neem een de tijd om een (bord)spel te spelen met een paar mensen; online of aan tafel. Even je gedachten op iets anders brengen, lachen en klieren met elkaar.

Geef jezelf telkens een nieuw begin; zet jezelf niet vast; het mag!

Succes!

Claudy


Moeten

Allemaal ‘moet-lijstjes’ in je hoofd. Herken je dat?

Van alles moet, de spanning in je gedachten en je lijf loopt op. Wat te doen om ook ontspanning in je dag te brengen?

Het kan al veranderen door na te gaan, welke ‘moet’ je kunt vervangen door ‘mag’. Als in; wat vind ik leuk, dus wat MAG ik doen. Alleen hierdoor krijg je al meer ruimte in je hoofd.

Verder kun je met enige regelmaat een uitje inplannen voor jezelf. Dat kunnen al halve uurtjes zijn; even iets doen wat jou ontspant: als je maar géén beeldscherm gebruikt. Even tijd voor lucht en ontspanning. Een beeldscherm is heerlijk, maar geeft niet voldoende rust. Veel licht waar je tegenin kijkt, veel snelle beelden en indrukken waardoor je brein nog steeds op volle toeren draait om op te slaan en te verwerken.

Wat dan wel in een half uur? Wandelen, fietsen of even door een winkel(centrum) dwalen is heerlijk. In huis (of op je werk) iets op- of uitruimen is ook fijn. Eén lade of kastdeel is prima; uitzoeken, ordenen, weggooien wat kan. Er komen herinneringen boven, het rommelhoekje ergert je niet langer en gek genoeg verschijnt hierdoor ruimte in je hoofd.

Het moet niet, het mag.

Wat mag jij van jezelf?

Succes!

Claudy

 


Voel jij je vrij?

Vrijheid; het klinkt heerlijk; maar wat is het, wanneer ben je vrij?

We zijn allemaal in meer of mindere mate gebonden. In een relatie, in een gezin, door je werk, zelfs verkeersregels houden je aan banden.  Ben je dan niet vrij? Of juist daardoor wel?

Het is belangrijk dat jij je (grotendeels) prettig voelt met de gestelde grenzen. Door verkeersregels voel ik me veilig op straat, omdat voor ieder duidelijk is aan welke kant van de weg we rijden en hoe hard ongeveer.

Onze baan vult een bepaald aantal uren per week, maar geeft een veilig gevoel van voldoende geld om van te leven.

In een relatie met andere mensen (partner, familie, buren, etc.) zijn de regels niet altijd duidelijk omschreven. Wat de één plezierig vindt, vindt de ander soms juist niet. Probeer hierin jouw weg te vinden. Door geven en nemen is er bewegingsruimte.

Aan de ene kant sociale veiligheid en geborgenheid. Aan de andere kant de ruimte om jezelf te ontwikkelen en ontdekken. Neem deze ruimte!!

Durf te leren, durf te ontwikkelen, durf je horizon te verbreden!

Onze verbindingen zijn er niet om ons tegen te houden. Deze zijn er om een veilige basis te bieden. Geen oneindige leegte, maar een thuishaven. Een basis om telkens naar terug te keren, om het geleerde toe te passen en je ontdekkingen te delen.

Dat is vrijheid!

Succes!

Claudy


 

Omgaan met tegenslag

Het zit niet altijd mee.

De manier van omgaan met tegenslag bepaald hoeveel invloed jij dit laat hebben op je leven. Natuurlijk is tegenslag niet fijn en mag je best van slag zijn hierdoor. Maar probeer ook te zien wat er wél is.

Want dit is nou eenmaal jouw leven; je kunt het niet over doen. Dus probeer er het beste van te maken; ondanks alles.

In een hoekje zitten huilen of mopperen lucht even op, maar herpak jezelf daarna en probeer het positieve te zien. Niet voor een ander; nee, voor jezelf!

Leer ervan, accepteer het en ga door met je leven.

Probeer positief te zien; je leven is zoveel leuker dan!

Wanneer je het positieve wilt en kunt zien, verrijk je je eigen leven, en kun je zowaar weer glimlachen. Wat een winst!

Succes!

Claudy

 


Vrijheid

Onze bewegingsvrijheid is op dit moment erg beperkt. Hierdoor liggen ergernis en irritatie op de loer.

Het is dus in ieders belang om zo positief mogelijk te zijn. Hoe doe je dat?

Nou; wat je aandacht geeft groeit. Dus dat telt zeker ook nu; geef je je aandacht aan wat je stoort, dan overheerst dit je dag. Probeer dus, vooral nu, je te richten op dingen die goed gaan en ga hieraan niet in gedachten snel voorbij, maar sta er even bij stil.

Word je blij van de vogels die druk in de weer zijn? Kijk en luister er dan even bewust naar. Ruimt een huisgenoot iets (ongevraagd) op; geef een compliment! Iemand die speciaal voor jou het winkelkarretje schoonmaakt; daar word je toch blij van?!

Laat positieve zaken je dag kleuren en geef negativiteit niet meer aandacht dan noodzakelijk.

Geef jezelf deze vrijheid; dat leeft een stuk plezieriger!

Succes!

Claudy

 


In onze wereld mag heel veel, kan heel veel, maar wat moet je eigenlijk?

Wat moet is de basis; slapen, eten, liefde.

Om te kunnen slapen en eten is het fijn om te werken.

Liefde ervaart ieder anders, liefde voor jezelf is belangrijk. Waar het om gaat is dat je tevreden bent met wie je bent, wat je hebt en wat je doet.

Verwachtingen van anderen; laat dit liever los. Ieder mag zelf onderzoeken, onderuitgaan, opstaan en leren wat fijn en leuk is.

‘Op eigen benen staan’ heet het dan ook. Soms wellicht een beetje wiebelig, maar vertrouw op jezelf en groei tot een stevige basis met prachtige uitlopers.

Succes!

Claudy


Een oordeel is snel gemaakt.

Over iets of iemand; je vindt er vast wat van.

Durf jij ook naar jezelf te kijken?

Wat zijn eigenschappen van jezelf waar je (zeer) tevreden over bent? En zijn er ook puntjes voor verbetering?

Je hoeft aan niemand verantwoording af te leggen; dit gaat alleen om jou.

Probeer eens voor jezelf twee verbeterpunten te bedenken. Hoe zou het anders en beter kunnen? En probeer het in je dagelijkse leven een te veranderen. Het hoeft niet morgen al gelukt te zijn, geef jezelf de tijd. Langzaam maar zeker wordt deze verandering een goede gewoonte.

Geweldig om te ervaren dat jijzelf aan het roer staat!

Succes! Claudy

P.S.: vind je het moeilijk maar nodig om naar jezelf te kijken? Ik help je graag.


Waar word jij gelukkig van?

De vraag is even simpel als complex.

Maar probeer eens voor jezelf een lijstje te maken. Begin met klein geluk en probeer dan specifieker te worden. Wat maakt jou gelukkig?

En als je dan een lijst hebt (deze mag nog telkens bijgewerkt worden), ga dan eens na of je elke dag een aantal geluksmomentjes voor jezelf kunt aanvinken.

Ja? Fijn!

Nee? Probeer daar naartoe te werken; elke dag in ieder geval 1 of 2 vinkjes kunnen zetten.

Verzamel je geluk; wees er zuinig op!

Wees zuinig op jezelf!

Succes! Claudy


Onder druk

Met enige regelmaat sta je onder druk, of onderdruk je iets, soms zelfs beide.

Druk doet iets met je.

Het kan je helpen om een prestatie neer te zetten of iets af te ronden. Maar duurt de druk te lang of wordt het te veel; dan moet er toch echt stoom ontsnappen. (In de vorm van een huilbui, paniekaanval, pijnklacht bijvoorbeeld).

Soms voel je het aankomen en kun je het tijdig in goede banen leiden, soms echter overvalt het je in een ongelukkig moment en situatie.

Het mooist is dus dat jij zelf de controle houdt en met enige regelmaat de druk verminderd.

Van belang is dat jij jezelf voelt. Ben je gehaast zonder bijzondere reden, heb je een rare pijn, voel je je paniekerig? Neem dan de tijd om voor jezelf balans op te maken.

Laat werk, privé, familie, relatie en vrijetijdsbesteding in je gedachten voorbij komen. Waar voel je een hapering of pijnpunt? Pas als je weet waar de druk ontstaat, kun je ermee aan de slag om het te verminderen.

Misschien kun je dit zelf, wellicht heb je hulp nodig:  maar blijf het niet onderdrukken!

Succes

Claudy


Ver-rijk

In je leven heb je een bepaalde regelmaat, een  bepaald ritme ontwikkeld.

Op deze manier hoef je niet telkens het wiel uit te vinden om één en ander soepel te laten verlopen. Dat is geruststellend en fijn.

Zoek echter regelmatig je grens op en ga er ietsje overheen. In plaats van dat je leven steeds kleiner wordt; doe eens gek!

Daag jezelf uit om eens iets anders dan anders te doen. Proef eens een groente of gerecht welke je nog nooit gegeten hebt. Zeg eens iets (vriendelijks) tegen een onbekende. Neem de tijd om informatie te zoeken over iets waar je al een tijd interesse in hebt.

Blijf jezelf af en toe prikkelen!

Het voordeel is dat je altijd terug kunt naar hoe het nu is, dus wat heb je te verliezen? Eigenlijk heb je alleen maar wat te winnen, je verlegd je grenzen!

Grote passen zijn niet noodzakelijk, een klein beetje schuifelen is al geweldig.

Ver-rijk je eigen leven!

Succes!

 


Gave

Iedereen heeft bepaalde talenten.

Het is prachtig om deze te herkennen en erkennen, om je gaven te ontwikkelen en toe te kunnen passen in je leven.

Het is niet altijd makkelijk om te ontdekken welke gaven jou gegeven zijn, om te zien wat jij goed kunt.

Kun je goed luisteren, ordenen of iets met je handen maken? Iedereen heeft verschillende talenten! Kijk eens goed naar jezelf of de ander. Help elkaar en benoem de goede eigenschappen.

Iets doen met je gaven geeft vreugde. Wanneer je er zelf blij van wordt, straal je dit ook uit naar jouw omgeving.

Laat jezelf stralen!

Succes! Claudy

P.S. mijn gave is heldervoelen en het laten stromen van energie waar het stagneert. Voel jij je niet in balans? Graag help ik je, zodat jouw lichaam en ziel in evenwicht komen, en je weer kunt stralen!

 

 


 

Zorg voor jezelf

In je omgeving zijn altijd mensen die jouw stemming lijken te bepalen, die iets met jouw energie doen.

Wanneer je vrolijk en energiek van iemand wordt; fijn!

Misschien is het wel handig je af te vragen of de ander dit ook zo met jou ervaart. Allebei blij? Houden zo!

Maar er zijn ook mensen om je heen die als het ware jouw energie opslurpen en jouw vrolijke bui ombuigen naar een vervelend gevoel.

Jammer is dat toch. Jullie relatie wordt daar niet beter op.

Om iemand helemaal uit de weg te gaan; dit hoeft niet, en kan soms ook niet.

Wel is het verstandig om emotioneel een stukje afstand te houden.

Zeg dit telkens tegen jezelf als je iemand tegenkomt die jou (onbedoeld) een vervelend gevoel geeft.

Blijf vriendelijk maar open niet je hele hart en verbind je niet te sterk, om beschadiging te voorkomen.

Waarschijnlijk ervaart een ander dit niet als negatief, je blijft immers vriendelijk en energiek.

Train dit voor jezelf en behoud zo je energie en goede bui!

Succes!

Claudy Goossen


Lichtbrief      Supermens?!

(Parttime) werken, vrijwilligerswerk, mantelzorgen, kinderen opvoeden, huishouden, toprelatie, familie en vrienden onderhouden.

Tjonge wat een taken hebben we of leggen we onszelf op.

Soms lukt het, soms lukt het ook (even) niet om alles rond te krijgen.

Faal je dan?

Of zijn we geen supermensen?

We zijn mensen! De één niet meer of minder dan de ander. En allemaal hebben we een fysieke en mentale grens.

Dus misschien is het verstandig om te genieten als alles enigszins soepel verloopt.

En als het even niet gaat, dit te accepteren en te zoeken naar waar het knelt. Misschien kun je vragen of iemand je helpt (een ander helpt ook graag!).

Of is het tijd om even rust te nemen?

Vergeet niet om regelmatig je eigen accu op te laden, doe eens iets dat jou ontspant!

En wees vooral niet te kritisch op jezelf!

Claudy Goossen            claudy@ymaura.nl

…………………………………………………………………………………………………

Lichtbrief         Goed voornemen

Een goed voornemen is om lief te zijn voor jezelf.

Om voldoende slaap en rust te pakken en om te genieten van de mensen om je heen.

Om niet gehaast en geïrriteerd te doen als er wat moet gebeuren en ondertussen lopen brommen. Als je regelmatig je rust pakt, heb je een veel langer ‘lont’ op momenten dat er van alles georganiseerd moet worden.

Lief zijn voor jezelf betekend ook streng zijn.

Gezond eten en voldoende bewegen (wandelen, fietsen, sporten) houdt je lichaam energieker.

En naar buiten… ook als de zon niet te zien is. Het is net alsof de wind dan al het stof uit je hoofd blaast; alle ‘doem’ dwarrelt uit het denken.

Wat minder vaak naar een beeldscherm kijken. Eventjes is al snel een uur en word je daar nou echt blij van? Een (bord)spel hoeft niet lang te duren, maar is wèl gezellig; interactie met elkaar. Toch weer uit de kast halen af en toe.

En blij worden van een opgeruimde omgeving. Nou ja, even flink de mouwen omhoog en daarna lekker zitten met een boekje en een kopje. Hmmm.

Dat wordt vast wel wat, dit jaar.

Claudy Goossen            claudy@ymaura.nl          www.ymaura.nl

 


Lichtbrief         Geven

Je rent en rent; voor je gezin, voor je ouders, voor je werk, voor….

En wanneer sta jij stil bij jou?

Wanneer kun je meer geven dan als je zelf in balans bent? Hoe kun je blijven geven als er niets in komt?

Zorg jij wel voor jezelf?

Niet alleen voeding en kleding, maar rust en geestelijke groei?

Een gesprek met een gelijkgestemde?

Geen selfie-glimlach, geen oppervlakkigheid, maar een diepgaand gesprek, een moment van oprechte ontroering?

Een ontspannende wandeling om zelf even bij te tanken.

Dàt is belangrijk.

Geen egoïsme, maar zorg voor jezelf.

Want alleen met een ‘volle tank’ kun je weer rennen voor ieder.

Maak regelmatig ruimte voor jouw eigen ontwikkeling.

Wie ben ik? Wat wil en kan ik eigenlijk?

Geef eens…… aan jezelf; je bent het waard!

Claudy Goossen                   claudy.goossen@gmail.com   www.ymaura.nl


 

Lichtbrief         Respect

Respectloos gedrag, overmatig eten of sporten, veroordelen, schreeuwen om aandacht op welke wijze dan ook.

Elke mens bezit vele kanten die elkaar in balans houden. Zo kan iemand die in de kroeg op tafel danst tot in de vroege uurtjes, zich een half jaar opsluiten in huis om een boek te schrijven.

Zo kan iemand die regelmatig hardop schaterlacht zich ook regelmatig terugtrekken in overpeinzing.

Niemand is maar één kant. Hoe kun je groeien als mens als je maar één kant laat zien en hierdoor telkens uit balans bent.

Als jij je laat zien zoals je bent, zijn er altijd mensen die anders denken, maar ook altijd medestanders; mensen met dezelfde interesses.

Als je respect toont voor jezelf en een ander – dus niet direct oordelen, invullen en reageren – ben ik ervan overtuigd dat dit veel meer oplevert. Voor jezelf én voor een ander.

Behandel jezelf en je omgeving met respect; en je wereld wordt groter.

Doe goed – het doet je goed!

Claudy Goossen

 


Lichtbrief                Pieken en dalen

Dat het leven niet altijd even makkelijk is, weten we allemaal.

De ene mens laat dit meer zien dan de ander; maar goede en minder goede tijden is niemand vreemd.

Het is belangrijk dat jij zelf één en ander onder ogen ziet. Wat gebeurt mij, wat is mijn rol daarin en hoe pak ik dit op?

Laat je jezelf in de put zitten? Of laat je jezelf juist tot het uiterste stralen?      Is er ook een tussenweg?

Er zijn mindere momenten en er zijn momenten om in te lijsten. Zie jij beide? Laat jij beide zien?

Neem lering uit tegenslag en haal energie uit voorspoed. Op deze manier blijf je in balans en creëer je een gezonde omgeving voor jezelf (en jouw omgeving).

Probeer jouw leven te blijven overzien, zie het evenwicht en waar het bijsturing nodig heeft.

Wat is er nodig om barre tijden de doorstaan? Wat heb je nodig om de energie van een topmoment niet te laten vervliegen?

Kom in balans! Verdeel je energie, blijf in beweging!

Blijf niet te lang hangen in een bepaalde gemoedstoestand.

Genieten en uithuilen zijn pieken en dalen; besteedt de tijd ertussen zorgvuldig en verzamel wat je nodig hebt om jouw energie in balans te houden.

Zorg voor jezelf, zorg voor je omgeving.

Zorg voor een fijn klimaat om je heen!

Groei!

Succes!

Claudy Goossen

 


Lichtbrief                Heb lief!

Op de aarde mogen wij leren als kinderen; met vallen en opstaan ontwikkelen, en onze empathie en incassatievermogen trainen.

De aarde zit met een enorme soort navelstreng vast aan wat wij de Hemel noemen.

Elke keer dat we mogen ‘afdalen’ naar de aarde, leren we een ander facet van onszelf en anderen kennen. We leren lief te hebben en uit te stralen; te delen!

Liefde delen met de mensen, flora en fauna om ons heen.

Na je lichamelijk overlijden is het van belang om naar het licht te gaan. Iedereen is welkom!

Wanneer we ‘thuiskomen’ in de Hemel worden we verzorgd als nieuwboren.

Nadat we ons weer hebben aangepast en aangesloten aan de atmosfeer evalueren we ons leven op aarde. Wat ging er goed, wat ging minder goed, wat heb je geleerd?

Wanneer we voldoende gegroeid zijn mogen we evolueren naar een hoger level. Hoe dit eruit ziet is voor ons – als een kind – niet te overzien.

Belangrijk is echter het nu.

Leef nu – doe goed – maak keuzes – heb lief!

Werk aan de positieve versie van jezelf!

Succes!

Claudy Goossen                                                                 claudy.goossen@gmail.com

Om je in jouw levensmissie af en toe bij te staan, schrijf ik met enige regelmaat de Lichtbrief.  Je vindt deze op deze site en op Facebook; ymaura1.